Банкіри розповіли, що буде з гривнею і курсом долара до кінця літа – 24 Новини

Банкіри розповіли, що буде з гривнею і курсом долара до кінця літа

До кінця літа гривня буде зміцнюватися, а курс долара – знижуватися. Зміцнення гривні буде нетривалим, а курс долара може до осені злетіти. Такі суперечливі прогнози дали експерти фінансового ринку на літо нинішнього року.

Втім, в обох прогнозах є своя логіка, і вплинути на курс долара може дуже багато чинників.

Так, директор департаменту казначейства Ідея Банку Ярослав Кабін вважає, що українська національна валюта зміцнюватиметься до кінця літа, а курс долара буде коливатися в коридорі від 27 до 27,8 гривні. Як не парадоксально, на процес зміцнення гривні вплине падіння економіки і зниження платіжної спроможності населення. Через це попит на ринку буде низьким, в тому числі і попит на валюту. А за таких умов вона не може рости в ціні. До того ж, українські товари зараз перебувають у непоганій позиції на світовому сировинному ринку, що сприятиме доларових надходжень в Україну.

Банкіри розповіли, що буде з гривнею і курсом долара до кінця літа

У той же час, головний економіст Креді Агріколь Банку Олександр Печерицин вважає травневе зміцнення гривні ситуативним, а тенденції до стабільного зміцнення національної валюти і зниження курсу долара він не бачить. Експортний потенціал України довго не зможе протриматися на високому рівні через низький торішній врожай. Притому восени на Україну чекають великі виплати за зовнішнім боргом, грошей на які поки немає. Через це буде рости попит на долари, а відповідно, курс долара. А ось начальник департаменту персональних банківських послуг Укрсиббанку Ігор Левченко теж упевнений, що до кінця літа гривня лише зміцнить свої позиції. Він пояснює це тим, що світ поступово виходить із карантину, і майже всюди підвищується купівельна спроможність населення. Це сприятиме зростанню попиту на сировинні ресурси, в тому числі і на українські, що буде забезпечувати стабільний приплив валюти в Україну.

“Вихід світової економіки з локдауна у зв’язку з масовою вакцинацією населення та активізацією споживчих настроїв надав імпульсу зростанню цін на сировину, який дозволив українським компаніям-експортерам сировини отримувати високі обсяги виручки від продажів і забезпечив високий приплив доларів в країну”, – говорить Ігор Левченко.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях