Ексміністр Рева розповів, що буде з тарифами на комуналку в Україні у найближчі три роки – 24 Новини

Ексміністр Рева розповів, що буде з тарифами на комуналку в Україні у найближчі три роки

Тарифи на комуналку в Україні за останній рік збільшилися на 56%. Прогнозується, що це ще не межа, адже до кінця 2021 року очікується ріст тарифів на гарячу воду та опалення ще на 33%. До того ж, до 1 липня уряд має переглянути тарифи на електроенергію. Ексміністр соціальної політики Андрій Рева на своїй сторінці у Facebook розкритикував план уряду по підвищенню тарифів для українців.

Відповідно до “Прогнозу економічного та соціального розвитку України на 2022-2024 роки”, який оприлюднив уряд, у 2022 році тарифи на тепло та гарячу воду зростуть ще на 6%, у 2023 та 2024 роках – на 5%. Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення у 2021 році зростуть на 20%, у 2022 році – ще на 11%, у 2023 та 2024 роках – ще на 5%.

За словам ексміністра Реви, по факту, за перші чотири місяці цього року комунальні платежі виросли на 35%. У багатоквартирних будинках і великих містах 80% комунальних платежів зростуть ще на 30%, тому що закінчується дія Меморандуму між урядом та Асоціацією міст України.

“Пам’ятаєте, коли у січні було підвищення тарифів на газ, то був підписаний Меморандум, що «Нафтогаз» буде фіксувати ціну на газ, не підвищувати. А держава мала компенсувати підприємствам ТКЕ надлишкову вартість газу, спожиту ТКЕ в минулому опалювальному сезоні”, – зазначив Рева.

Ексміністр пояснив, що уряд зобов’язався знайти 20 млрд гривень, щоб погасити різницю в тарифах, але цього зроблено не було. Питання ціноутворення на гарячу воду і опалення уряд хоче передати місцевим органам влади, які вимушені будуть підвищити тарифи.

Андрій Рева стурбований тим, что доходи українців не зростають настільки швидко, як комунальні тарифи, і у планах уряду на найближчі три роки прогноз щодо підвищення  мінімальної заробітної плати досягає 5-6%, що майже у 5 разів менше, ніж прогноз по підвищенню тарифів.

“Розрив просто катастрофічний. Навіть якщо цей прогноз, який вони затвердили, буде фактично, то значить, що бідність в нашій країні буде зростати, що означає зростання боргів за ЖКП. Паралельно, якщо ви подивитеся на фінансування програми ЖКГ, вона скорочується, скорочується фінансування Пенсійного фонду. Тобто, абсолютно антисоціальна політика, і це призведе до дуже серйозних наслідків”, – говорить Рева.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях