Міністр освіти розповів, як вчителі можуть збільшити собі зарплату на 20% – 24 Новини

Міністр освіти розповів, як вчителі можуть збільшити собі зарплату на 20%

Будь-учитель в Україні може сам підвищити собі заробітну плату на 20%. Секрет збільшення доходів викладачів розкрив глава Міністерства освіти і науки.

Сергій Шкарлет напередодні початку нового навчального року зазначив, що на сьогоднішній день середня зарплата вчителів в Україні майже в 2,4 рази перевищує мінімальну заробітну плату. До кінця поточного року оклади викладачів підвищать ще на 9%.

Крім того, за словами глави МОН України, вчителі можуть заробляти ще на 20%. Для цього необхідно пройти процедуру сертифікації. Йдеться про підвищення кваліфікації педагогічних, науково-методичних працівників.

Міністр освіти розповів, як вчителі можуть збільшити собі зарплату на 20%

“Відчуваєш, що твоя здатність набагато вище, ніж, наприклад, у колеги – можеш пройти процедуру сертифікації. Наприклад, в 2019 році 705 вчителів успішно пройшли таку сертифікацію – їх подавалося близько 900. У 2020 році – пройшли сертифікацію 902 педагога. На 2021 рік ще триває сертифікація, близько 1800 чоловік подалося. Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість бажаючих зростає. але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума”, – пояснив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет .


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях