На Закарпатті завершили “Велике будівництво” найдовшої підпірної стінки України – 24 Новини

На Закарпатті завершили “Велике будівництво” найдовшої підпірної стінки України

На Закарпатті завершили будівництво підпірної стінки у складі траси Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів біля водоспаду Труфанець. Штучну споруду, що захищатиме одну з наймальовничіших доріг області, звели в рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Про це повідомляє Укравтодор. 

Водоспад Труфанець – відома гідрологічна пам’ятка природи та туристична перлина Карпат, що розташована на південно-східних схилах гірського масиву Свидівець.

“Біля цієї туристичної перлини збудовано найдовшу підпірну стіну в Україні. Її довжина — майже 2 км. Стіна захищає дорогу Н-09 від руйнівного впливу річки Тиса. Функція споруди – зменшити масштаби розмиву земляного полотна і стримати зсуви ґрунту”, – йдеться у повідомленні.

Під час робіт робочі також укріпили гору біля відомого водоспаду, аби захистити дорогу Н-09 від зсувів та селевих потоків. У цьому місці проїжджу частину автошляху розширили від шести до восьми метрів. 

Відтепер траса Н-09, що з’єднує три області, має найбільшу кількість підпірних стінок та габіонів, завдовжки сотні кілометрів.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях