Нафтогаз пояснив, чому для деяких його клієнтів тариф на газ на 20% дорожчий, ніж для решти – 24 Новини

Нафтогаз пояснив, чому для деяких його клієнтів тариф на газ на 20% дорожчий, ніж для решти

Компанія Нафтогаз пояснила, чому для частини її клієнтів тариф на газ на 20% вищий, ніж для решти. У Нафтогазі пояснили, що йдеться про два різновиди клієнтів. Одні – ті, що приєднались до компанії та обрали її як свого постачальника. Інші – ті, що вимушено були приєднані до Нафтогазу, як до постачальника останньої надії (ПОН). От якраз для них тариф на газ і вищий, ніж для решти.

Постачальник останньої надії бере на своє обслуговування клієнтів тих облгазів, які, з тієї чи іншої причини “вибули з гри” і не можуть на даний час постачати енергоресурс своїм споживачам. Саме для цього й передбачений ПОН, який не залишить їх напризволяще і постачатиме їм газ, доки вони не знайдуть собі іншого постачальника, або доки вже офіційно не напишуть заяву щодо приєднання до Нафтогазу.

При цьому Нафтогаз пояснив, що споживачі, для яких він є ПОН, не є його комерційними клієнтами, а тому для них тариф на газ вищий, ніж для його приєднаних споживачів.

Нафтогаз пояснив, чому для деяких його клієнтів тариф на газ на 20% дорожчий, ніж для решти

Постачальник останньої надії був обраний Кабміном на комерційних умовах. Він мусить мати достатній “запас міцності”, щоб у будь-яку мить мати змогу приєднати до себе сотні тисяч позапланових клієнтів і безперебійно постачати їм газ. Отже, він повинен закладати у вартість газу для таких клієнтів усі можливі ризики. До того ж, тариф на газ ПОН призначає не сам Нафтогаз, а його розраховують на підставі багатьох чинників, які впливають чи можуть вплинути на вартість газу.

ГК Нафтогаз України не встановлює ціну для клієнтів ПОН. Її вираховують на щомісячній основі за спеціальною формулою, яка була розроблена у рамках Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника “останньої надії” затвердженого постановою КМУ від 30.09.2015 № 809. ПОН – це тимчасове страхування на ринку постачання газу побутовим клієнтам”,  – пишуть в інформації від Нафтогазу.

А щоб мати на 20% нижчу ціну і позбутися головного болю щодо подальшого газопостачання, компанія радить її вимушеним тимчасовим клієнтам приєднуватись до неї на постійній основі, оформивши заявку на приєднання до Нафтогазу.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях