Ринок землі в Україні: як змінилася вартість ділянок за першу половину липня – 24 Новини

Ринок землі в Україні: як змінилася вартість ділянок за першу половину липня

Ринок землі в Україні відкрився з 1 липня, і до сьогоднішнього дня було укладено 1107 угод з купівлі-продажу земель сільгосппризначення. Мінімальна вартість землі була встановлена в межах $ 1 тис. за гектар. Поки що ця вартість не змінюється, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сумарна площа проданих ділянок вже перевалила за тисячу гектарів і склала 1 150,63 гектара. Щоб зробити покупку землі ще більш доступною, Кабмін затвердив проект, який дозволить аграріям отримати кредити для покупки земельних ділянок.

Ринок землі в Україні: як змінилася вартість ділянок за першу половину липня

Найдорожчою на сьогоднішній день залишається земля в Закарпатській та Київській областях. А найдешевшою – в Миколаївській і Вінницькій. Власники більшості ділянок поки не поспішають розлучатися зі своїми паями, чекаючи, поки ціна землі підвищитися хоча б до $ 5-6 тис. за гектар. Це може статися, але тільки тоді, коли доступ до покупки української землі отримають іноземні компанії, а це буде не раніше 2024 року.

Експерти прогнозують, що щорічно вартість паїв в Україні буде підвищуватися на 15-20%, тому тим, у кого є зайві гроші, краще зараз вкладати їх не в квадратні метри, а в землю. При інвестиції в житло середній дохід становить 5-7% річних. При здачі землі в оренду інвестор отримає 7-10%. Якщо порівнювати інвестиції в землю з депозитом у банку, то ставка за гривневими вкладами становить 6-8% річних, в доларах – 1-3%.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях