Стало відомо, з чого складатиметься ціна нового тарифу на газ – 24 Новини

Стало відомо, з чого складатиметься ціна нового тарифу на газ

В Україні з 1 травня почнуть діяти нові річні тарифи на газ. До 25 квітня українські газопостачальні компанії повинні оголосити свої ціни. Багатьох українців цікавить, за що саме вони повинні будуть платити більше. З чого складається ціна “блакитного палива”, розповів провідний експерт енергетичних програм Максим Белявський.

Перше, за що оплачують українці в тарифі за газ – це витрати на видобуток. Зараз вартість одного кубічного метра газу для державних компаній становить 2 грн 84 копійки.

Той же “Нафтогаз” витрачає ресурси на геолого-розвідувальні роботи, буріння свердловин, ряд інфраструктурних об’єктів, а також на обслуговування свердловин, ремонти свердловин, зарплати працівників, які цим всім займаються.

Ще потрібно покривати витрати на транспортування магістральними газопроводами з місця, де блакитне паливо добули, туди, де нам його продають.

Тариф на транспортування магістральними газопроводами встановлюється окремо. На сьогоднішній день він складає 0,2 грн за один кубометр. До вартості видобутку і транспортування додається податок і заробіток газових компаній, і виходить тариф на газ, по якому ми оплачуємо спожиті кубометри газу. На сьогодні ця ціна становить 6,99 грн/кубометр.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях