Ціна на гречку в Україні буде зростати, незважаючи на високий урожай цього року – 24 Новини

Ціна на гречку в Україні буде зростати, незважаючи на високий урожай цього року

В Україні буде зростати ціна на гречку. За прогнозами, вона може вирости до 60-65 гривень за кілограм. Причому все це станеться на тлі високого врожаю цієї культури, який в нинішньому році планують зібрати аграрії нашої країни. Однак навіть усього зібраного врожаю не вистачить для покриття потреб внутрішнього ринку.

Гречки посіяли в нинішньому році мало, хоча в загальному площа посівів під цією культурою на 3% перевищує торішню. Та й урожайність цьогоріч у середньому на 15% вища. Таким чином, аграрії розраховують сумарно намолотити близько 114 тисяч тонн гречки. Втім, поки зібрано лише 70% посівних площ, проте види на урожай саме такі. І, судячи з прогнозу погоди, який на найближчі дні дощів не передбачає, ніщо не повинно завадити агрогосподарствам якісно прибрати всі посіви.

При цьому внутрішня потреба українського ринку у гречаній крупі становить 120 тисяч тонн.

Ціна на гречку в Україні буде зростати, незважаючи на високий урожай цього року

“Таким чином, за рахунок власного виробництва вдасться на 95% задовольнити потребу українців в гречці і бути менш залежними від можливих зупинок імпортних поставок з боку Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні, опублікованому аналітиками Українського клубу аграрного бізнесу.

Через брак гречаної крупи на внутрішньому ринку, її доведеться імпортувати. А “гречаний” імпорт у нас іде з Росії. Однак в Росії цьогоріч урожай гречки очікують невисокий. Втім, звідки б не надходила до нас крупа, все одно її імпортні закупівлі неминуче будуть провокувати зростання ціни на гречку.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях