У Києві подорожчали квартири в новобудовах і на вторинному ринку: за скільки можна купити житло в столиці – 24 Новини

У Києві подорожчали квартири в новобудовах і на вторинному ринку: за скільки можна купити житло в столиці

Житло в столиці стрімко дорожчає, незважаючи на локдаун та інші фактори. Починаючи з весни, підвищення торкнулося як вторинного ринку, так і квартир в новобудовах Києва. Восени ціни на нерухомість зростуть ще більше, зазначають ріелтори.

У перший весняний локдаун в 2020 році ціни на житло просіли на 3,25%. Однак, в усі наступні локдауни такого падіння не спостерігалося. Більш того, у зв’язку з новими карантинними обмеженнями ціни на нерухомість починають ще більше зростати.

На сьогоднішній день на вторинному ринку столиці середня ціна однокімнатної квартири в будинках, побудованих до 2011 року, становить 41 тисячу доларів (1,1 мільйона гривень), двокімнатної – близько 59 тисяч доларів (1,6 мільйона гривень), а трикімнатну квартиру можна купити близько 83,3 тисяч доларів (2,2 мільйона гривень). Квартири в будинках, побудованих до 2011 року, за 1,5 року локдауна подорожчали в середньому на 22%. Середня ціна 1-кімнатної квартири в серпні 2021 року становить 73 тисячі доларів (1,95 мільйона гривень), двокімнатні подорожчали на 21% – до 118,4 тисячі доларів (3,2 мільйона гривень), трикімнатні – на 22,5% – до 190 тисяч доларів (5,1 мільйона гривень).

У Києві подорожчали квартири в новобудовах і на вторинному ринку: за скільки можна купити житло в столиці

Українці активно купують нерухомість ще на етапі будівництва, виступаючи інвесторами. Незважаючи на всі ризики, люди йдуть на це, адже тоді вартість житла обходиться їм дешевше. Під час локдаунів цей сегмент житла постраждав найбільше, тому й ціни на житло зросли.

За півтора роки однокімнатні квартири на етапі будівництва подорожчали на 27% – до 50,5 тисячі доларів (1,35 мільйона гривень), двокімнатні стали коштувати близько 72,5 тисячі доларів (1,95 мільйона гривень), трикімнатні подорожчали на 42% – до 100 тисяч доларів (2,7 мільйона гривень).

Ріелтори переконані, що сьогоднішні ціни – не межа. Восени і покупка і оренда квартир традиційно дорожчають, тому не варто очікувати, що в цьому році щось піде по іншому.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях