Українські землі розпродадуть на онлайн-аукціонах: в закон внесли нові поправки – 24 Новини

Українські землі розпродадуть на онлайн-аукціонах: в закон внесли нові поправки

Земельні ділянки сільськогосподарського призначення будуть продавати і купувати на онлайн-аукціонах. Президент України підписав новий закон про ринок землі і можливості організації торгів. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Володимир Зеленський поставив підпис під внесеними в земельний закон правками. Після вступу нової постанови в силу, продавати і купувати земельні ділянки можна буде виключно на аукціонах. Без впровадження нових правил ринок землі в Україні не зміг би повноцінно функціонувати.

Українські землі розпродадуть на онлайн-аукціонах: в закон внесли нові поправки

Електронна торговельна система в рамках запуску ринку землі буде працювати онлайн в режимі реального часу. Аналогічним чином буде здійснюватися передача земель в оренду, емфітевзис та інші види передачі прав користування. Після завершення акту електронних онлайн-торгів, підбиватимуться підсумки, в ході чого з’ясується переможець, який запропонував найвищу ціну за ту чи іншу земельну ділянку. Далі, згідно з підписаним главою держави документу, буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, права на забудову (суперфіцій) або довгострокової оренди (емфітевзису) земельної ділянки.

“Зараз аукціони з продажу землі проходять в застарілій формі – з фізичною присутністю учасників, підняттям табличок зі ставками і т.д. … Електронні аукціони вже довели свою ефективність в ході продажу об’єктів малої приватизації”, – написали автори нового закону в пояснювальній записці.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях