Українці заборгували мільярди гривень за газ і опалення: як розрахуватися з боргами напередодні опалювального сезону – 24 Новини

Українці заборгували мільярди гривень за газ і опалення: як розрахуватися з боргами напередодні опалювального сезону

Українці заборгували за комуналку 62,9 млрд грн напередодні старту опалювального сезону. Багато громадян ще не розрахувалися з торішніми боргами за газ та опалення, а вже скоро прийдуть нові платіжки.

У Державній службі статистики підрахували, що за поставку і розподіл газу українці мають боргів на суму 23,3 млрд грн, за тепло і гарячу воду – 19,5 млрд грн. Трохи менше суми боргу накопичилися за централізоване водопостачання і водовідведення – 6,6 млрд грн; за електроенергію – 6,8 млрд грн; за управління багатоквартирним будинком – 5,5 млрд грн; за звернення з побутовими відходами – 1,2 млрд грн.

Якщо загальну заборгованість поділити на кількість всій сімей в країні, вийде, що кожна з них винна за комуналку 4,2 тис. грн, а є і ті, чиї суми боргу перевищують 100 тис. грн.

Усе б нічого, але в Україні з боржниками обходяться суворо. Стягнення боргів за комуналку проходить за спрощеною процедурою. Суд може розглядати такі справи без присутності сторін. При цьому рішення буде прийнято не на користь боржника. Як покарання і в рахунок компенсації за борги по комуналці суд може постановити: заарештувати всі банківські рахунки боржника, заарештувати його автомобіль та інше майно; забрати меблі, одяг, техніку; продати майно на відкритих торгах в рахунок сплати боргів.

Українці заборгували мільярди гривень за газ і опалення: як розрахуватися з боргами напередодні опалювального сезону

Крім того, на боржників накладається ряд обмежень, дія яких триває до моменту погашення боргу. Серед них – заборона на виїзд за кордон і укладення договорів купівлі-продажу у нотаріуса.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях