Українцям розповіли, чи можна отримати субсидію з комунальними боргами – 24 Новини

Українцям розповіли, чи можна отримати субсидію з комунальними боргами

Субсидія в Україні стає все менш доступною. При цьому багато громадян встигли накопичити чималі комунальні борги за попередній період. І тепер їх непокоїть питання, чи можуть вони отримати допомогу від держави, якщо у них є непогашена заборгованість із комунальних послуг.

Розраховувати на субсидію можна і в цьому випадку. Однак для цього потрібно виконати одну з двох умов, розповів в ефірі телеканалу Україна 24 міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Боржник повинен або повністю погасити заборгованість і тоді лише подавати заявку на субсидію, або реструктуризувати свої борги.Для того, щоб їх реструктуризувати, потрібно окремо укласти договір про реструктуризацію з кожним із комунальних підприємств, яким заборгувало домогосподарство. Цю суму реструктуризованого боргу доведеться щомісяця виплачувати водночас із поточними платежами. При цьому боржник має неухильно дотримуватися графіка виплат. Інакше – його відразу позбавлять субсидії.

Українцям розповіли, чи можна отримати субсидію з комунальними боргами

Те ж саме відбудеться і з тими одержувачами субсидії, які не мають заборгованості. У разі появи боргу за комуналку, допомога від держави припиняється. Тому краще все ж не допускати боргів і розраховуватися за отримані послуги вчасно.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях