Українцям заборгували майже 2 мільярди гривень за лікарняними і декретними: що обіцяє Фонд страхування – 24 Новини

Українцям заборгували майже 2 мільярди гривень за лікарняними і декретними: що обіцяє Фонд страхування

Фонд соціального страхування заборгував українцям лікарняні і декретні. На сьогодні сумарний борг перед громадянами за цими виплатами становить понад 1,8 мільярда гривень. Про це стало відомо з повідомлення на офіційному сайті Фонду соціального страхування.

При цьому в ФСС відзначають, що всі лікарняні і декретні Фондом виплачуються повністю, як і належить. Однак є затримка з виплат, і вона доволі значна.

“Ми робимо все можливе, щоб ви отримали допомогу якомога швидше, однак сьогодні є затримки в термінах фінансування”, – відзначають у Фонді.

Українцям заборгували майже 2 мільярди гривень за лікарняними і декретними: що обіцяє Фонд страхування

Заборгованість за лікарняними і декретними сьогодні становить 1,8 мільярда гривень. Це дорівнює сумі виплат за 21 день. Таким чином, середня затримка виплат становить три тижні.

Заборгованість сформувалася ще в грудні минулого року. Тоді ФСС довелося виплачувати багато незапланованих грошей. На них поклали страхові виплати медикам. Крім того, багато людей пішло на самоізоляцію і на лікарняні. Їм також виплачували гроші з Фонду. Таким чином і сформувалася заборгованість, яку ніяк не вдається погасити.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях