За гроші українців в рамках “Великого будівництва” відремонтують лікарні і передадуть їх в приватні руки – голова Нацмедпалати – 24 Новини

За гроші українців в рамках “Великого будівництва” відремонтують лікарні і передадуть їх в приватні руки – голова Нацмедпалати

Робиться все це за сценарієм медреформи, яка тягнеться ще з часів міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі.

В Україні всі медустанови хочуть зробити приватними. При цьому громадянам доведеться частково оплачувати медпослуги.

Ця медреформа тягнеться ще з часів, коли міністром охорони здоров’я України був Олександр Квіташвілі. Але якщо за часів Уляни Супрун процес вийшло “придавити”, то зараз при Вікторі Ляшко він відновився.

“Після приходу Віктора Ляшка в Міністерство охорони здоров’я ми відкотилися в 2015 рік часів Олександра Квіташвілі. На той момент в Україні якраз починалися ці тертя щодо медичної реформи за грузинським варіантом. Все це продовжувала Уляна Супрун, але на той момент була досить сильна група протистояння в особі народних депутатів в Комітеті ВР з питань охорони здоров’я. Тому процес блокувався і затягнувся. Але з приходом Ляшка і комітетом, який очолює Радуцький, ми знову до цього повернулися”.

Така медреформа полягає в тому, що лікарні знаходяться в приватних руках, при цьому існує конкретна приватна страхова компанія. За сценарієм, певна бізнес-група “ганяє” бюджетні кошти між цими структурами, влаштувавши “замкнуте коло” по освоєнню бюджетних коштів.

“Це такий собі грузинський варіант медичної реформи. Добре, що в рамках цієї реформи були побудовані нові лікарні. Але, на жаль, в Грузії це не привело до поліпшення і доступності медичної допомоги, не привело і до зниження захворюваності і смертності. І тут риторичне питання: а нам потрібна така медична реформа?”.

В рамках програми президента “Велике будівництво” якраз і планують відремонтувати ці лікарні за бюджетні гроші, а потім легко буде передати їх в приватні руки.

Модель такої схеми полягає в тому, що Національна служба здоров’я буде оплачувати медпослуги з бюджетних коштів, і при цьому неважливо – приватна це клініка або державна. Але через відсутність в Україні економічно обґрунтованих тарифів, розглядається варіант введення співоплати – а це вже “кровні” гроші українців.

“НСЗУ буде оплачувати ці медпослуги за рахунок бюджетних коштів в цих лікарнях. Але в Україні немає економічно обґрунтованих тарифів, вони досить занижені. І грошей, відповідно, на все це не вистачає. Тому Михайло Радуцький планує ще ввести співоплату – коли громадяни повинні будуть доплатити зі своєї кишені суму, якої не вистачить”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях