Байден вдруге поспілкувався телефоном із Путіним: Про що говорили – 24 Новини

Байден вдруге поспілкувався телефоном із Путіним: Про що говорили

Президент США закликав російського лідера знизити напруженість

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вдруге провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Як зазначається, серед тем розмови була стурбованість щодо нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України, внаслідок чого, Байден закликав Путіна знизити напруженість. 

Американський лідер також наголосив на непохитній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, Джо Байден дав зрозуміти Володимиру Путіну, що Штати будуть діяти рішуче на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії РФ, зокрема, кібератаки і втручання у вибори.

Також президент США підтвердив свою мету побудувати стабільні та передбачувані відносини з Росією і запропонував Путіну у найближчі місяці зустріч на вищому рівні у третій країні — “для обговорення всього спектру проблем, що стоять перед США і Росією”.

Водночас, у переказі пресслужби президента РФ не згадується стурбованість Байдена з приводу російських військ на кордоні, а загострення на Донбасі названо “внутрішньоукраїнською кризою”.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань “Запад 2021” стягує війська до кордону з Україною. Зокрема, у Брянську і Воронезьку області РФ та до окупованого Криму.

Своєю чергою у Кремлі відреагували на слова української сторони, зазначивши, що переміщення російських військ біля кордону з Україною не повинно турбувати інші країни, оскільки вони пересуваються виключно територією РФ для захисту своїх кордонів. 

Однак, Європейське військове командування США вирішило посилити рівень спостереження через стягування Росією своїх військ до кордонів України. 

Згодом у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони заявили про підвищений рівень воєнної небезпеки з огляду на стягування Росією своїх військ до кордонів України.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях