Держдеп США: Київ використовував формальні приводи, щоб змусити замовкнути опозиційні ЗМІ – 24 Новини

Держдеп США: Київ використовував формальні приводи, щоб змусити замовкнути опозиційні ЗМІ

У США порахували, що незаконне закриття українських опозиційних телеканалів – NewsOne, “112 Україна” і ZIK – є порушенням прав людини. Про це повідомляється в щорічноій доповіді Державного департаменту США.

Перераховуючи факти порушення прав людини в Україні, в доповіді Держдепартаменту уточнюється, що приводи, озвучені українською владою для позбавлення ліцензії трьох медіа, є формальними.

“Надходили повідомлення, що Уряд (України. – Ред.) використовувало формальні приводи, щоб змусити ЗМІ замовкнути за “проросійські” позиції і критику своєї політики національної безпеки”, – йдеться в документі.

Також ознаки порушення прав людини, на думку Держдепу, присутні в діяльності Державного комітету з телебачення і радіомовлення України, який в ході позапланової перевірки телеканалів ZIK, NewsOne, “112 Україна” заявив, що “сприятливе висвітлення зустрічі президента Росії Володимира Путіна і українського політика Віктора Медведчука 6 жовтня могло порушити закони про національну безпеку”.

Крім того, згадується, що українські правоохоронні органи здійснювали моніторинг Інтернету “без відповідних юридичних повноважень” і робили значні кроки для блокування доступу до веб-сайтів”.

Нагадаємо, народний депутат України, голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук заявив, що Володимир Зеленський не там шукає причину падіння свого рейтингу, і телеканали, конструктивно і об’єктивно критикують його владу, тут ні при чому. Парламентар підкреслив, що рейтинг Президента стрімко падає тому, що він відмовляється відповідати на важливі для українців питання.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях