Держдеп США заявив, що “Північний потік-2” підриває трансатлантичну безпеку – 24 Новини

Держдеп США заявив, що “Північний потік-2” підриває трансатлантичну безпеку

США стверджують, що цей проект підірве енергетичну безпеку Європи, зробивши Німеччину та інших союзників США надмірно залежними від поставок російських енергоносіїв

У США заявили, що газопровів “Північний потік-2” підриває трансатлантичну безпеку. Про це повідомив прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс, передає DPA.

Північний потік 2″ і друга гілкаТурецького потоку” покликані посилити вплив Росії на наших союзників і партнерів та підривають трансатлантичну безпеку”, – зазначив Прайс.

Прайс сказав, що США будуть продовжувати контролювати будівництво трубопроводу, яке, як вважається, завершене приблизно на 90 відсотків.

“Ми будемо відстежувати діяльність по завершенню будівництва або сертифікації трубопроводу, і якщо така діяльність буде мати місце, ми прийматимемо рішення про застосування санкцій”, – сказав Прайс.

США стверджують, що цей проект підірве енергетичну безпеку Європи, зробивши Німеччину та інших союзників США надмірно залежними від поставок російських енергоносіїв. Трубопровід також пройде в обхід України і позбавить її транзитних зборів, які держава отримує за транспортування російського газу в інші країни Європи. США наклали санкції на компанії, які беруть участь в будівництві проекту, але канцлер Німеччини Ангела Меркель продовжує підтримувати трубопровід.

Нагадаємо, роботи з укладання труб “Північного потоку – 2” були припинені в грудні 2019 року через погрози санкцій США щодо європейських підрядників. Російське судно-трубоукладач “Академік Черський” прибуло з Находки в німецький порт Мукран ще в травні 2020 го, але датська влада заборонили будь-які будівельні роботи в районі острова Борнхольм, пояснивши це нерестом тріски. У грудні 2020 го роботи поновилися, незадовго до Нового року було укладено труби на ділянці протяжністю в 2,6 кілометра в особливій економічній зоні Німеччини. Федеральне відомство Німеччини з морського судноплавства і гідрографії 15 січня дозволив подальше будівництво газопроводу в водах ФРН, але німецькі екологи опротестували видачу документа. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях