Ілон Маск відмовився продавати автомобілі Tesla за біткоїни і обрушив криптовалюту – 24 Новини

Ілон Маск відмовився продавати автомобілі Tesla за біткоїни і обрушив криптовалюту

Біткоїн штормить від заяв мільярдера Ілона Маска. Варто одному з найбагатших людей планети згадати хоч що-небудь про криптовалюту, як ринок цифрових грошей починає лихоманити. Цього разу Маск заявив, що більше не братиме оплату за автомобілі Tesla в біткоїнах. Але при цьому Маск зробив ще одну заяву, яка навіть допомогла біткоїну зміцнитися.

Зовсім недавно, не далі ніж наприкінці березня, Маск оголосив усьому світу, що братиме плату за електрокари своєї компанії Tesla в біткоїнах. Однак минуло лише півтора місяці, і власник компанії змінив свою позицію: Tesla більше не буде продаватися за криптовалюту.

Аналітики ринку цифрових грошей спантеличені: то Ілон Маск пророкує біткоїну блискуче майбутнє і всіляко надає йому підтримку, то раптом він робить кілька резонансних заяв про те, що занадто довіряти біткоїну не можна. Чого лише варта недавня заява в його Twitter про те, що занадто покладатися на біткоїн не потрібно, і зберігати свої заощадження в криптовалюті теж не варто.

Ілон Маск відмовився продавати автомобілі Tesla за біткоїни і обрушив криптовалюту

Кожна заява Ілона Маска, так чи інакше, впливає на криптовалюту: то вона починає рости в ціні, то раптово падає. Формальна причина відмови від продажу Tesla в біткоїнах – екологічна. Мовляв, майнінг біткоїнів вимагає величезних витрат енергії, що не сприяє поліпшенню клімату на планеті. Тому Макс не хоче брати участь у такій “брудній” справі. При цьому мільярдер не виключив, що може “віддати свою симпатію” іншим криптовалютам – не таким енергоємним як біткоіни.

Здавалося б, така заява мала нанести біткоїну нищівного удару. Власне, він і впав у ціні нижче 50 тисяч доларів. Однак інша заява мільярдера знову додала сил першій криптовалюті. Ілон Маск повідомив, що не продаватиме біткоіни, які він накопичив цієї зими із суми в півтора мільярда доларів, які були ним вкладені в криптовалюту. Тобто, незважаючи ні на що, Маск біткоїнами дорожить.

Ця звістка було позитивно сприйнято ринком криптовалюти, і біткоїн знову піднявся у ціні вище 50 тисяч.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях