Конгрес США проголосував за імпічмент Трампа – 24 Новини

Конгрес США проголосував за імпічмент Трампа

Палата представників схвалила імпічмент Трампа.

У Палаті представників проголосували за імпічмент президенту США Дональда Трампа.

У середу, 13 січня, палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила резолюцію про імпічмент президента Дональда Трампа за підбурювання натовпу до нападу на будівлю Капітолію 6 січня.

Дональд Трамп, фото Getty Images

Зазначимо, що демократи мають більшість в Палаті представників – у них в нижній палаті Конгресу США 222 місця, а в республіканців – 211. До того ж демократів щодо імпічменту Трампа підтримали також кілька республіканців. За підсумками голосування “за” – 216 голосів, в тому числі як мінімум 10 республіканців.

Отже, Трамп, який залишає свій пост 20 січня, стане першим президентом в історії США, якому імпічмент було оголошено двічі.

Цього разу імпічмент містить єдину статтю – підбурювання до заколоту. Він по суті є аналогом обвинувального висновку в кримінальному суді.

Після затвердження він буде урочисто внесений до Сенату, який буде судити президента.

Для обвинувального вердикту необхідні голоси 67 сенаторів – дві третини голосів. Але майже половину Сенату контролюють республіканці.

Крім того, ця планка жодного разу в історії країни не досягалася, в тому числі і за першим імпічментом Трампа на початку 2020 року.

При цьому Сенат не встигне проголосувати до кінця терміну Трампа – Сенат виходить з канікул 19 січня, а інавгурація призначена на 20 січня. Про це вже заявив лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл.

Однак, верхня палата має право продовжити розглядати імпічмент і після 20 січня.

Крім того, Сенат зможе заборонити Трампу претендувати на будь-які державні посади. Для цього, на думку багатьох юристів, достатньо простої більшості голосів сенаторів.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях