Королева Єлизавета ІІ повернулася до виконання обов’язків після смерті чоловіка – 24 Новини

Королева Єлизавета ІІ повернулася до виконання обов’язків після смерті чоловіка

Вона взяла участь в заході щодо звільнення лорда Чемберлена

Британська королева Єлизавета ІІ офіційно повернулася до виконання обов’язків через чотири дні після смерті свого чоловіка принца Філіпа. Про це повідомляє ВВС. 

Згідно з повідомленням, монарх взяла участь в офіційному заході щодо звільнення за власним бажанням графа Вільяма Піла, який 14 років обіймав посаду лорда Чемберлена і займався організацією королівських церемоній. 

Відомо, що захід відбувся 13 квітня у Віндзорському замку, тоді ж Піл повернув Єлизаветі церемоніальну паличку та службові відзнаки. 

Як зазначається, Піл оголосив про свою відставку ще минулого року. Його місце на посаді зайняв Ендрю Паркер, колишній очільник британської служби контррозвідки МІ5. Він почав виконувати свої обов’язки ще 1 квітня. 

Слід зауважити, що граф Піл керував організацією похорону герцога Единбурзького Філіпа, що відома як “Операція “Форт-Брідж”. У Великій Британії заходи щодо трауру та поховання членів королівської родини мають умовні назви.

Так у разі смерті королеви Єлизавети ІІ в дію запровадять операцію “Лондонський міст”, а фразу “Лондонський міст рухнув” використають як повідомлення про смерть монарха. 

Нагадаємо, принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років у Віндзорському замку. До цього він деякий час пробув у лікарні і переніс операцію на серці.

Згодом у Букінгемському палаці повідомили, що церемонію похорону принца Філіпа проведуть 17 квітня о 15:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом) у каплиці Святого Георгія у Віндзорі.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях