Країни Балтії запровадили санкції проти 118 чиновників режиму Лукашенка – 24 Новини

Країни Балтії запровадили санкції проти 118 чиновників режиму Лукашенка

Литва, Латвія та Естонія заборонили в’їзд в свої країни

Литва, Латвія та Естонія на знак солідарності з білоруським народом, який відзначає сьогодні День волі, у відповідь на режим Олександра Лукашенка внесли до національних санкційних списків ще 118 осіб. Про це повідомляє пресслужба МЗС Литви.

“Литва разом із Естонією і Латвією проявили солідарність з жителями Білорусі, які борються за свою свободу. Поплічники режиму мають усвідомити – відповідь на використання ними жорсткої сили проти мирних жителів буде дуже суворою і недвозначною. Литва не стоятиме осторонь”, – заявив глава зовнішньополітичного відомства Габріелюс Ландсбергіс.

Як зазначається, до списку, згідно з яким буде заборонено в’їзд до трьох країн, внесені особи, які працюють у структурах МВС Білорусі й безпосередньо чи опосередковано сприяли фальсифікації результатів президентських виборів, що відбулися 9 серпня 2020 року, брали участь у репресіях проти демократичної опозиції та громадянського суспільства, відповідальні за серйозні систематичні порушення прав людини.

“Білорусь бореться за незалежність своєї країни, це тривалий і складний шлях, однак я не сумніваюся, що білоруси досягнуть своєї мети. Ми, в свою чергу, засуджуємо вчинки тих людей, які, маючи владу і силу, використовують їх проти власних громадян”, – зазначила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз розпочав підготовку нового, четвертого, пакету санкцій проти Білорусі. Обмеження торкнуться представників правлячого режиму.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях