Латвія продовжила режим надзвичайного стану через Covid-19 до квітня – 24 Новини

Латвія продовжила режим надзвичайного стану через Covid-19 до квітня

Наразі країна перебуває у “темно-червоній” категорії

Латвія продовжила режим надзвичайного стану до 6 квітня через пандемію коронавірусу. Про це повідомило видання Delfi.

Наразі країна перебуває у “темно-червоній” категорії, адже кумулятивна 14-денна захворюваність становить 561,26 випадків на 100 тисяч населення. 

Зазначається, що режим НС у Латвії триватиме до тих пір, поки країна знаходитиметься у “темно-червоній” зоні. Проте, якщо Латвія перейде у червону категорію краї, тоді режим НС можуть скасувати. Червона категорія передбачає, що 14-денна захворюваність в країні становить 100-200 випадків на 100 тисяч населення.

МОЗ пропонує скасувати режим НС в тому випадку, якщо захворюваність коронавірусів знизиться в три рази.

Варто зазначити, що режим надзвичайного стану був оголошений в Латвії 9 листопада минулого року.

З початку пандемії коронавірусу у Латвії на Covid-19 захворіли 67 тис. 427 людей. З них одужало 55 тис. 708, померло – 1 219 пацієнтів.  

Нагадаємо, 2 лютого Рада ЄС оновила рекомендації щодо обмеження свободи пересування в Євросоюзі в умовах пандемії Covid-19. Згідно з цими рекомендаціями до діючих зеленого, помаранчевого, червоного і сірого кольорів на карті додається темно-червоний. Цей колір буде застосовуватися до областей, де вірус циркулює на дуже активному рівні, включаючи нові варіанти інфекції, що викликають занепокоєння. Як зазначається, країни ЄС повинні вжити заходів, щоб не заохочувати людей до “несуттєвих” подорожей в регіони, позначені червоним або темно-червоним кольором.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях