Меркель виступила проти відмови від патентів на вакцини – 24 Новини

Меркель виступила проти відмови від патентів на вакцини

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що країни не повинні відмовлятися від патентних захистів для вакцин, адже це матиме серйозні наслідки для виробництва. Про це пише FT.

Канцлерка Німеччини вважає, що патенти на вакцини це “джерело інновацій”, і обмежуючими факторами в поставках вакцин є саме”виробничі потужності і стандарти високої якості“.

Вона занепокоєна тим, що відмова від патентів дозволить будь-якій фармацевтичній компанії у світі виробляти вакцини “наслідувачі”, не побоюючись судового переслідування за порушення прав інтелектуальної власності.

За її словами, це не зробить ці препарати доступнішими, а навпаки.

ПАР та Індія першими виступили з пропозицією відмовитися від патентів на вакцини від коронавірусу ще в жовтні 2020 року, заручившись підтримкою великої кількості країн, що розвиваються.

Адміністрація президента США Джо Байдена заявляє, що підтримуватиме скасування патентних захистів, щоб допомогти виробляти більше вакцин у всьому світі. Іспанія також підтримує відмову від патентів на вакцини. Amnesty International, а також 30 інших некомерційних організацій закликають Євросоюз відмовитися від патентів на вакцини проти коронавірусу.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях