Ми не будемо капітулювати перед кількома ідіотами, – Прем’єр Нідерландів про погроми – 24 Новини

Ми не будемо капітулювати перед кількома ідіотами, – Прем’єр Нідерландів про погроми

Заарештовано понад 180 осіб

Влада Нідерландів критично відреагувала на протести проти карантинних обмежень, які переросли в погроми магазинів, підпали автомобілів і зіткнення з поліцією.  Заарештовано понад 180 осіб, а уряд заявив, що скасовувати комендантську годину не буде, повідомляє BBC. 

Прем’єр-міністр країни Марк Рютте заявив, що злочинне насильство необхідно припинити, а за словами міністра юстиції Ферда Грапперхейса, вони не будуть “капітулювати перед кількома ідіотами”. Начальник голландської поліції зазначив, що заворушення більше не мають “ніякого відношення до основного права на демонстрації”.

Власники магазинів у Роттердамі та інших містах провели ранок вівторка, прибираючи завали від заворушень.

Відзначається, що в Нідерландах з метою подальшого нерозповсюдження коронавірусу введено нічну комендантську годину з 21:00 до 04:30. Уряд Нідерландів продовжив жорсткий карантин до 9 лютого. У країні закрили всі магазини, крім продуктових, а навчальний процес триває в дистанційному форматі.

Проти таких урядових заходів виступили жителі країни. Цивільні нападають на поліцейських, влаштовують погроми і грабежі. Сутички між цивільними і поліцією називають наймасштабнішими за останні 40 років.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях