Міжнародні ЗМІ обурені викликом Медведчука на допит – 24 Новини

Міжнародні ЗМІ обурені викликом Медведчука на допит

Міжнародні ЗМІ продовжують широко висвітлювати репресії, які українська влада здійснює проти опозиції. Так, видання Around World Journal опублікувало матеріал про виклик на допит голови політради “Опозиційної платформи – За життя”, народного депутата Віктора Медведчука. 

Видання зазначає, що Медведчук, на відміну від інших політиків, не побоявся і прийшов на допит в СБУ. Журналісти також наводять слова депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який назвав те, що відбувається “агонією режиму, який програв, зрадив країну, народ”.

У публікації також йдеться, що напередодні Медведчук, сам прокоментував санкції, введені проти нього Києвом. Політик підкреслив, що вжиті заходи обмежують його конституційні права.

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України прийняла рішення ввести санкції щодо 19 юридичних і восьми фізичних осіб, у тому числі власників літаків, що летіли в Росію. Обмеження поширюються на все майно Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції триватимуть три роки.

Нагадаємо, раніше “Репортери без кордонів” заявили, що бажання Президента України Володимира Зеленського боротися з пропагандою не є виправданням для його санкцій проти опозиції, в результаті яких жертвами політичної боротьби стали незалежні телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK і “Перший Незалежний”, а також журналісти, які працювали в цих медіа. Про це йдеться в статті на сайті міжнародної організації.

Відзначається, що” Репортери без кордонів “стурбовані неправомірним застосуванням санкцій до опозиційних телеканалів і закликають владу України до виконання своїх міжнародних зобов’язань.

А американські ЗМІ пишуть, що українська влада і, зокрема, Президент Зеленський роблять численні спроби прибрати з політичної арени свого головного конкурента – народного депутата України, голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука. Але санкції і репресії не зможуть залякати і зламати лідера найбільшої опозиційної фракції в українському парламенті і його прихильників. Таку думку висловлюється в статті, опублікованій американською організацією Jamestown Foundation.

“Хоча на перший погляд санкції проти Медведчука і Козака можуть здатися ефективними і жорсткими, вони навряд чи доставлять їм великі неприємності”, – пише інтернет-ресурс. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях