Moderna запускає клінічні випробування нової вакцини від мутацій Covid-19 – 24 Новини

Moderna запускає клінічні випробування нової вакцини від мутацій Covid-19

Компанія вирішила створити новий препарат після того, як виявила, що її нинішня вакцина є у шість разів менш ефективною у боротьбі зі штамом, що з’явився в Південній Африці

Американская біотехнологічна група компаній Moderna запускає клінічні випробування нової вакцини проти мутацій Covid-19. Про це повідомив виконавчий директор Moderna Стефан Бансель у коментарі Financial Times.

Новий препарат компанія почала розробляти після того, як виявилося, що її нинішня вакцина є менш ефективною у боротьбі зі штамом, що з’явився в Південній Африці.

Лабораторні тести показують, що щеплення Moderna від Covid-19 діє проти мутації 501.V2, яка з’явивась у Південній Африці, а також проти штаму B. 1.1.7, який був вперше виявлений у Великій Британії.

Однак реакція нейтралізуючих антитіл на 501.V2 була в шість разів нижчою, ніж на первинний варіант. Це викликає побоювання, що імунітет до цьому виду вірусу може значно ослабнути, особливо у літніх людей.

Бансель сказав, що компанія готується до “найгіршого сценарію”, хоча у нього немає сумнівів щодо ефективності вакцини в найближчі місяці.

“Якщо щось потрібно зробити влітку, ми щось зробимо, але ми не можемо запізнюватися”, – зазначив виконавчий директор Moderna.

Компанія Moderna – перший виробник вакцин, який оголосив про випробування нового препарату проти мутацій коронавірусу, після того, як його перша вакцина отримала дозвіл у всьому світі, в тому числі в США, ЄС та Великій Британії. Технологія РНК-месенджера, яка використовується компанією при виробництві антиковідної вакцини, може бути швидко адаптована для нових варіантів вірусу. На відміну від інших вакцин, які поміщають в організм ослаблені або інактивовані віруси, препарати даного типу вчать клітини, як виробляти білок, який запускає імунну відповідь. Імунна відповідь, яка виробляє антитіла, захищає організм від зараження, якщо в нього потрапляє справжній вірус.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях