Наклеп на короля: В Іспанії взяли штурмом репера Хаселя – 24 Новини

Наклеп на короля: В Іспанії взяли штурмом репера Хаселя

Він дозволяв собі різкі висловлювання на адресу іспанського короля Феліпе VI

Іспанська поліція зі штурмом затримала каталонського репера Пабло Хаселя, якого Верховний суд засудив до 9 місяців увʼязнення за наклеп на іспанську монархію, державні інститути та поліцію. Про це пише BBC.

Зокрема, відповідне рішення суду пов’язане із діяльністю репера. У соціальних мережах та своїх піснях він критикував поліцію за придушення демонстрацій за незалежність Каталонії у 2019 році. 

Також він дозволяв собі різкі висловлювання на адресу іспанського короля Феліпе VI, а також публічно підтримував ув’язнену Вікторію Гомес із забороненого марксистського ліворадикального угруповання Grapo.

Верховний суд дав реперу часу до 12 лютого, проте той відмовився здатись поліцій та разом зі своїми поплічниками забарикадувався в університеті міста Льєдена. Як результат, поліція вибила двері та затримала усіх.

Водночас на захист Хаселя вже виступили понад 200 іспанських митців, в тому числі режисер Педро Альмодовар і актор Хавʼєр Бардем.

Нагадаємо, раніше у Львові правоохоронці затримали й вручили підозри двом студентам через пошкодження пам’ятника Степанові Бандері.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях