NASA зашифрувало повідомлення на парашуті марсохода Perseverance – 24 Новини

NASA зашифрувало повідомлення на парашуті марсохода Perseverance

Один з інженерів у команді NASA зашифрував секретне повідомлення на парашуті, за допомогою якого марсохід Perseverance (“Наполегливість”) здійснив посадку на Червону планету. Про це повідомляє АР.

Зазначається, що інженер Ян Кларк застосував двійковий код і написав таким чином фразу Dare Mighty Things (“Відважтесь на великі справи”) на помаранчевих та білих смугах парашута. Ці слова є девізом Лабораторії реактивного руху NASA, яка керує місією марсохода. Крім того, на обідку парашута було сховано GPS-координати бази лабораторії у місті Пасадена, яке розташоване в штаті Каліфорнія.

Відомо, що інженер, який полюбляє головоломки, придумав відповідну ідею два роки тому. Фахівці місії хотіли зробити незвичайний малюнок на нейлоновій тканині для отримання інформації про орієнтацію парашута під час спуску.

При цьому послання було розгадане в соцмережах приблизно за шість годин, після чого головний інженер марсохода Perseverance Адам Штельцнер підтвердив здогадки.

Нагадаємо, нещодавно марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса. За понад 6 місяців польоту апарат подолав 470 мільйонів кілометрів. Згодом марсохід надіслав на Землю п’ять фото та перше в історії відео з Марсу. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях