НАТО може вивести війська з Афганістану у вересні – 24 Новини

НАТО може вивести війська з Афганістану у вересні

У середу, 14 квітня, відбудеться зустріч міністрів оборони і закордонних справ країн НАТО

НАТО, швидше за все, виведе союзні війська з Афганістану у вересні 2021 року, заявила міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер. Про це повідомляє RP.Online.

“Ми завжди говорили: ми почали разом, ми разом і підемо. Я за упорядкований вивід, і тому вважаю, що ми [НАТО] про це сьогодні домовимося”, — сказала вона.

У середу, 14 квітня, відбудеться зустріч міністрів оборони і закордонних справ країн НАТО. В адміністрації президента США заявили, що президент США Джо Байден має намір вивести всі американські війська з Афганістану не пізніше 11 вересня 2021 року. Процедура буде узгоджена з партнерами по НАТО.

Американські війська були введені в Афганістан у 2001 році за часів президентства Джорджа Буша-молодшого. Таке рішення було прийнято після терактів 11 вересня, в організації яких звинуватили терористичну організацію Талібан.

Згідно з умовами мирної угоди, підписаної між США і талібами, крайній термін для виведення американських військ з Афганістану був призначений на 1 травня 2021 року.

Раніше представник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що адміністрація новообраного президента Джо Байдена має намір до кінця каденції домогтися завершення війни в Афганістані.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях