Німеччина і Франція випустили спільну заяву через загострення на Донбасі – 24 Новини

Німеччина і Франція випустили спільну заяву через загострення на Донбасі

Обидві країни закликали негайно припинити ескалацію конфлікту на сході України

У Німеччині та Франції закликали сторони негайно припинити ескалацію конфлікту на Донбасі, оскільки держави стурбовані кількістю порушень режиму тиші. Про це йдеться у спільній заяві МЗС обох країн, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

“Німеччина і Франція стурбовані зростанням числа порушень режиму припинення вогню після стабілізації ситуації на сході України з липня 2020 року.

Ми уважно стежимо за ситуацією, особливо за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони утриматися і негайно припинити ескалацію. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

В якості посередників в нормандському форматі Німеччина і Франція прагнуть до реалізації Мінських домовленостей в повному обсязі. З цією метою на регулярній основі тривають переговори”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 березня у форматі відеоконференції відбулися переговори президента РФ Володимира Путіна з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Емманюелем Макроном. Глави держав обговорили коронавірус, Сирію, Лівію, Білорусь і детально обмінялися думками про Україну.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях