Поруч із Сонячною системою учені виявили гігантську суперземлю. Фото – 24 Новини

Поруч із Сонячною системою учені виявили гігантську суперземлю. Фото

Температура її поверхні сягає 430 градусів Цельсія

Учені виявили екзопланету Gliese 486 b, яке є найближчою із відомих “транзитних” інопланетних світів. Про це повідомляє Space.com. 

Як зазначається, знайдена суперземля обводить тьмяну червону карликову зірку всього за 26 світлових років від Землі і приблизно в 1,3 рази більша і в 2,8 рази масивніша за нашу рідну планету. 

Екзопланету помітили провідний автор дослідження з Інституту астрономії Макса Планка в німецькому Гейдельберзі Трифон Трифонов та його колеги за допомогою спектрографного приладу Carmenes, який встановлений на 3,5-метровому телескопі в обсерваторії Калар-Альто в Іспанії. 

Окрім цього, вченим вдалося з’ясувати, що Gliese 486 b має ймовірну температуру поверхні близько 800 градусів за Фаренгейтом (430 градусів Цельсія). 

“Температура поверхні, однак, ближче до Венери, тому Gliese 486 b не найкращий кандидат для життя в тому вигляді, в якому ми його знаємо”, – зазначив Трифоном. 

Наразі дослідники не планують зупинятися на досягнутому, а продовжувати досліджувати Gliese 486 b.

Раніше повідомлялося, що у небі над Північним полюсом ученим вдалося зафіксувати космічний плазмовий ураган. Він переміщався із швидкістю 2100 м/с.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях