Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZІК – 24 Новини

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZІК

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ, такі як як Reuters, Associated Press, Washimgton Post, розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів “112 Україна”, NewsOne і Zik.

Французький політик, член Європарламенту Ніколя Бе:

“Завжди виникає занепокоєння, коли бачиш, що в демократичній країні застосовують цензуру до медіа. Особливо, якщо це односторонньо робить глава держави. Президент Зеленський взяв на себе важку відповідальність, свавільно прийнявши рішення заборонити роботу основних опозиційних телеканалів. Це і визначає межу між демократичним режимом, коли всі мають можливість висловити власну думку, і авторитарним. Це, безперечно, зміна курсу. Я не втручаюся в політичне життя України, оскільки є європейським парламентарієм. Але з занепокоєнням констатую-дехто хоче заткнути рот, змусити мовчати і не дати опозиції висловлювати свої думки. У той час, як пан Медведчук і ті, хто його підтримує, висловлюють позицію об’єднання і примирення українців і відкидають спроби маніпулювати Україною на міжнародній арені, деякі хотіли б, щоб Україна постійно протистояла Росії. Хоча це не в інтересах України, Росії і, звичайно, європейських країн. Ситуація виглядає так, що ті, хто підпав під цензуру, зараз якраз і стоять на раціональній і виваженій позиції на політичній арені України”.

Член Сенату Італії Роберто Рампі:

“Я не вірю, що будь – яка держава може закрити будь-який тип інформаційної системи-ТБ, газету або інтернет-канал, або щось інше. Однозначно, не можна закривати все цілком і не можна закривати без ретельного юридичного розслідування. Плюралізм точок зору – це опора демократії. Тут можуть звучати дуже критичні, а може, і небезпечні або неприйнятні для когось речі … тому можливість висловлювати свою точку зору-це фундаментально для демократії”

Депутат Бундестагу Роберт Шлунд:

“Спочатку я в це (в те, що відбувається) не вірив, проте я був шокований і надзвичайно засмучений, що в Україні в даний час таке взагалі можливо, і донині я вважав пана Зеленського розумним і популярним президентом, який, будучи коміком (гумористом), повинен розуміти, наскільки важливі різноманітність і плюралізм думок і що обурлива критика шкодить демократичним процесам, і це озброює мене поганими новинами, а в наші дні ще багато належить зробити”.

Головний редактор радіостанції “Ехо Москви” Олексій Венедиктов:

“Указ президента про закриття каналів не дає ніякої можливості обвинуваченим у публічному просторі довести свою правоту. Указ президента – це означає, що це приймається рішення, яке знаходиться поза юридичною процедурою. Якщо здавалося, що ці канали поширюють, як написано в указі президента Зеленського “злісну дезінформацію”, — дезінформація доводиться не політичним діячем, а судовими рішеннями. І я всю дорогу неважливо, де це, в США, на Україні, в Україні, в Росії кажу про те, що позасудові процедури завжди несуть в собі заряд політичної волі, а не юридичної чистоти”.

Голова фракції Партії РСЛ у Ризькій Думі, співголова партії РСЛ Мирослав Митрофанов:

“Що стосується долі трьох опозиційних каналів в Україні, звичайно, неподобство, це нахабство. І Зеленський дуже багато втратив в очах людей, які очікували чогось позитивного від президента за межами України. Здавалося: ось він людина з мізками, не позбавлена іронії, гумору, може по-іншому поставитися до ситуації і знайти можливість для співіснування з українською опозицією. Але виявилося, що він пішов шляхом своїх попередників, тобто жорсткого придушення опозиції”.

Голова партії” Єдина Росія ” Дмитро Медведєв:

В ході розмови було зазначено, що дії президента Володимира Зеленського щодо блокування опозиційних ЗМІ не мають нічого спільного з декларованими владою України європейськими цінностями, до яких без сумніву відноситься і свобода слова.

Міжнародний оглядач, відомий радіожурналіст Сева Новгородцев:

“Канали були закриті за Указом (Президента. – Ред.). За 40 років життя в Англії я звик, що все робиться на підставі претензій, які були розглянуті в суді, і суд виніс рішення. Оскільки суд є основоположним і законоположним об’єктом – – зазначив він. – Так ось тут ніякого суду не було. Закриття каналів було не зовсім юридично обґрунтованим, оскільки суди в цьому не брали участь. І численні журналісти вийшли на протест. Я їх цілком розумію”.

Це не той метод, яким потрібно розмовляти з журналістами. Ви розумієте, панове, що влада змінювана, влада йде і приходить. А щоб потрапити в журналістську професію, потрібно довго до цього готуватися, вчитися. Журналіст завжди буде, навіть коли влада зміниться, – сказав Новгородцев. – Як я похмуро жартував: не треба гнобити журналістів, тому що вони будуть писати ваш некролог”.

Депутат Європарламенту з Латвії Тетяна Жданок:

“Це не те, що подвійні стандарти, це взагалі відсутність стандартів. Тому що є Хартія фундаментальних прав ЄС, це сильніший навіть документ, ніж всі документи там Ради Європи, ООН. Там сказано, що держава не просто повинна – що людина має право на отримання різнобічної інформації, що держави повинні забезпечити людям можливість отримання різної інформації, з різних джерел. Це вимога ЄС. І як Україна збирається рухатися далі в напрямку Європи, якщо вона цю вимогу просто нахабно ігнорує?”

Євродепутат, представник Німеччини Бернард Зимніок:

Зближення України з ЄС, яке з 2014 року обійшлося нам в 10 мільярдів євро, може відбутися, тільки якщо і Україна продемонструє готовність проводити реформи. А це, на жаль, не відбувається. Нещодавно президент Зеленський заблокував мовлення трьох телеканалів, які нібито поширювали проросійську пропаганду. Блокування каналів, що показують сюжети, які не подобалися людям, які приймають політичні рішення, – це неприйнятне втручання в свободу слова. Рішення Зеленського-це не шлях реформ, а слідування доктрині США. А Україна могла б бути мостом між ЄС і Росією. Поки нинішня ситуація не зміниться, ЄС повинен призупинити допомогу і виділення кредитів”.

Блогер, журналіст Анатолій Шарій

“Зеленському взагалі плювати. Це абсолютно цинічна людина. Йому до лампочки, він живе у своєму власному світі, створеному для нього Кирилом Тимошенко та іншими людьми, яких не можна було і близько підпускати до політики, – заявив Шарій. – Він вважає: мені треба заткнути рот всім, хто проти Мене говорить погано і тоді мій рейтинг виросте. Тому він затикає рот вам, вашим каналам. До цього він спробував заткнути рот ряду телеграм-каналів. Він намагається закрити рот мені – на мене (відкрито) 6 або 7 кримінальних проваджень. І він буде продовжувати рух у цьому напрямку”.

Військовий історик Юрій Дудкін:

“Чого чекати від влади-передбачити складно. Відключаючи ці три найважливіші, я вважаю, українські телеканали (“112 Україна”, NewsOne, і ZIK, – ред.), ми, напевно, все-таки прийдемо до методів НСДРП нацистської Німеччини 33-го року, коли у громадян окупованих держав конфісковували телевізори, щоб вони не могли чути правду, чужі голоси Москви, Лондона, Вашингтона”.

Голова Асоціації незалежних ЗМІ Чехії, публіцист Станіслав Новотний:

Голова Асоціації незалежних ЗМІ Чехії, публіцист Станіслав Новотний порівняв рішення про блокування низки телеканалів на Україні, прийняте президентом країни Володимиром Зеленським, з “ножем м’ясника, що вбиває свободу слова”.

“Ту саму свободу слова, на якій грунтуються демократія і успішне функціонування держави. Ту свободу слова, вірність якій підтвердили свого часу всі підписанти Загальної декларації прав людини”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях