Росія почала формувати список “недружніх країн”: До нього вже внесли США – 24 Новини

Росія почала формувати список “недружніх країн”: До нього вже внесли США

Які ще країни опинилися у відповідному переліку наразі невідомо

Російська влада почала формувати список “недружніх країн”, яким буде заборонено наймати громадян РФ для роботи в посольствах. Наразі відомо про фігурування у ньому однієї країни. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передають росЗМІ.

За її словами, напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким вводяться обмеження щодо посольств “недружніх країн”. Відповідний документ заборонятиме таким країнам набирати серед громадян РФ співробітників для своїх дипломатичних і консульських місій.

“А хто ж ці самі недружні держави? Список зараз формується “, – зазначила Захарова, уточнивши, що “вся історія почалася з чергового витка недружніх дій США”.

Також вона сказала, що написання такого списку – це реакція у відповідь на “ворожі дії інших країн”.

Решту держав зі “списку” можна буде дізнатися у момент публікації відповідного розпорядження уряду РФ. Коли це станеться – поки невідомо.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Чехії оголосило про висилання з країни 18 російських дипломатів, яких звинуватили в роботі на російські спецслужби. Крім того, країна оголосила в розшук двох працівників російської розвідки. Таке рішення було пов’язано з тим, що Чехія встановила причетність РФ до вибуху на складі боєприпасів у 2014 році у Врбетіце. Тоді загинули дві людини, а збитки від вибухів оцінюють у кілька мільйонів крон.

Своєю чергою, МЗС РФ висловило Чехії протест у звʼязку з рішенням вислати їхніх дипломатів. Зокрема, там назвали це “фокусами” і попередили про наслідки, наголосивши, що рішення Праги є спробою догодити Сполученим Штатам Америки.

Крім того, російське МЗС оголосило персонами нон ґрата 20 чеських дипломатів у відповідь на висилання своїх із Праги.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях