Руїни Саньсіндуй: У Китаї виявили жертовні ями, яким близько 3 тис. років – 24 Новини

Руїни Саньсіндуй: У Китаї виявили жертовні ями, яким близько 3 тис. років

Археологи оголосили про нові великі відкриття, зроблені в легендарних руїнах Саньсіндуй, розташованих в провінції Сичуань на південному заході Китаю. Про це повідомляє місцеве видання “Сіньхуа”.

За словами вчених, знахідки допоможуть пролити світло на витоки походження всієї китайської культури.

Зокрема, вони виявили в руїнах шість нових жертовних ям і розкопали понад 500 предметів, історія яких налічує приблизно 3 тис.років.

Як уточнює China.org, нові ями розташовані поруч з двома жертовними ямами, виявленими в 1986 році. Разом вони утворюють область, в якій жителі Стародавнього царства Шу приносили жертви небу, землі і своїм предкам, а також молилися про процвітання і мир, зазначив керівник археологічної групи у Саньсіндуй і начальник дослідницького інституту культурних реліквій і археології провінції Сичуань Тан Фей.

Площа прямокутних ям варіюється від 3,5 до 19 кв.м. до теперішнього моменту з чотирьох з них археологи витягли різні культурні реліквії: шматочки золотих масок, золотої фольги, бронзових масок, бронзових дерев, слонової кістки і нефриту. Інші нещодавно виявлені ями ще належить розкопати.

Крім того, вчені також знайшли фрагменти мініатюрних скульптур зі слонової кістки, шматочки шовку і текстильних виробів, обвуглений рис і насіння дерев.

Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Фото: Сіньхуа Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Фото: Сіньхуа Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Фото: Сіньхуа Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Фото: Сіньхуа Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй Фото: Сіньхуа Нові знахідки в руїнах Саньсіндуй

Довідка: Руїни Саньсіндуй входять до числа 10 найбільших археологічних знахідок Китаю 20-го століття. Поховання, що займає площу 12 кв. км  і розташоване в місті Гуанхань, приблизно в 60 км від Ченду, вважається останками царства Шу, що існувало 2600-4800 років тому.

У 1988 році влада включила руїни Саньсіндуй в категорію об’єктів, що знаходяться під охороною держави.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях