“Словаччина – твій друг”: Матович вибачився за невдалий жарт про Закарпаття – 24 Новини

“Словаччина – твій друг”: Матович вибачився за невдалий жарт про Закарпаття

Прем’єр наголосив, що позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою і повага міжнародного права залишається обов’язковою.

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович вибачився перед Україною за невдалий жарт щодо обіцянки віддати росіянам Закарпатську Україну в обмін на вакцину проти коронавірусу COVID-19. Відповідний допис він оприлюднив у Твіттер.

“Позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою. Повага міжнародного права є обов’язковим. Вибачаюся перед всіма українцями за мою неадекватну реакцію, яка може підірвати їхні справедливі зусилля”, – написав Матович.

“Словаччина – твій друг”, – додав він українською мовою, позначивши у дописі президента України Володимира Зеленского і главу МЗС Дмитра Кулебу.

Нагадаємо, під час радіоінтерв’ю на запитання журналіста, що глава словацького уряду пообіцяв росіянам за постачання вакцини, Матович відповів: “Закарпатську Україну”.

Потім він дав зрозуміти, що пожартував, і запевнив, що не давав росіянам жодних обіцянок.

Втім, це відразу викликало реакцію в Україні. Глава МЗС Дмитро Кулеба висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує “надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною”. А невдовзі після цього з’явилася офіційна позиція українського дипвідомства, де словацьку сторону закликали до публічних вибачень і роз’яснень.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях