SpaceX має намір у 2021 році відправити в космос чотирьох цивільних людей – 24 Новини

SpaceX має намір у 2021 році відправити в космос чотирьох цивільних людей

Участь у запуску вже оплатив гендиректор американської компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман

Компанія SpaceX до кінця цього може запустити ракету Falcon 9, екіпаж якої складатиметься з цивільних людей. Про це повідомила прес-служба компанії.

“SpaceX має намір не раніше четвертого кварталу поточного року здійснити запуск ракети Falcon 9 в межах програми Inspiration4 — першої повністю комерційної місії астронавтів на орбіту — з історичного стартового комплексу 39A у Космічному центрі Кеннеді у Флориді”, — йдеться в повідомленні.

Участь у запуску вже оплатив гендиректор американської компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман. Він також став спонсором польоту трьох інших учасників.

Айзекман заявив, що має на меті використати приватну поїздку, аби зібрати 200 мільйонів доларів для дитячої дослідницької лікарні Сент-Джуд, яка займається лікуванням раку та дитячих захворювань.

Зазначається, що учасницею місії бізнесмен уже обрав працівницю лікарні. Третій член екіпажу буде випадковим чином обраний з тих, хто протягом лютого зробить пожертву St. Jude. Четвертим учасником стане власник однієї з компаній, яка користується послугами Shift4 Payments, постачальника інтегрованих рішень для обробки платежів і технологічних рішень.

За планами SpaceX, екіпаж на кілька днів вийде на орбіту Землі десь у четвертому кварталі цього року, стартувавши з Космічного центру Кеннеді у Флориді, який належить NASA. На навколоземній орбіті екіпаж пробуде кілька днів, облітаючи Землю що 90 хвилин, і приземлиться біля узбережжя Флориди.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях