Справа МН17: У Нідерландах суд відновив слухання в справа МН17 – 24 Новини

Справа МН17: У Нідерландах суд відновив слухання в справа МН17

Суд продовжить розглядати технічні питання

У четвер, 15 квітня, в Нідерландах відновили судове засідання в справі про збиття малайзійського літака рейсу МН17 на Донбасом у 2014 році. Про це повідомляє РБК-Україна. 

Як зазначається, вже опитали питали представники концерну “Алмаз-Антей”. Також суд продовжить розглядати технічні питання, зокрема ті, що пов’язані з оглядом реконструкції уламків, звернення родичів загиблих щодо компенсацій.

За словами головуючого судді Хендріка Стейнхейса, суд розгляд по суті запитів родичів жертв авіакатастрофи повинні розпочатися з червня 2021 року

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній” рейсу МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур розбився над захопленим незаконними збройними формуваннями Донбасу 17 липня 2014 року. На момент катастрофи на борту літака перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули. 

У ході розслідування Міжнародна слідча група визначила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом “Бук”. Він належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони Збройних сил РФ, яка дислокована у Курську.

У червні 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох людей, які можуть бути причетними до транспортування та бойового застосування “Бука”. Підозрюваними стали колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава “ГРУ ДНР” Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов  та громадянин України Леонід Харченко, який воював за так звану “ДНР”.

Згодом у суді Гааги заявили, що частина родичів загиблих у катастрофі пасажирського авіалайнера рейсу MH17 вимагатиме фінансової компенсації. За попередніми даними, суд отримав 84 заяви від родичів загиблих з відповідними вимогами. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях