США вперше розмістили свої стратегічні бомбардувальники в Норвегії – 24 Новини

США вперше розмістили свої стратегічні бомбардувальники в Норвегії

Літаки братимуть участь у багатьох місіях на крайній півночі

Американські надзвукові стратегічні бомбардувальники В-1В Lancer вперше прибули на територію Норвегії для тривалого розміщення і проведення навчальних місій. Про це йдеться на офіційному сайті командування Військово-повітряних сил США в Європі та Африці.

Готуючись до цього розгортання, персонал ВПС США зі своєї основної бази в Техасі прибув сьогодні на авіабазу Ерланд у Норвегії. Ці авіатори візьмуть участь у низці навчальних місій, які виконуватимуться найближчими тижнями.

Навчання для особового складу включатиме різноманітні напрямки, починаючи з операцій на крайній півночі і закінчуючи покращенням взаємодії з європейськими союзниками та партнерами.

“Оперативна готовність і наша здатність підтримувати союзників і партнерів та швидко реагувати є критично важливими для загального успіху. Ми цінуємо міцне партнерство, яке ми маємо з Норвегією, і сподіваємось на майбутні можливості для зміцнення нашої колективної оборони”, – заявив генерал Джефф Гаррігіан, командувач ВПС США у Європі та Африці.

У заяві не вказується, скільки саме американських літаків прибуло до Норвегії.

Весь персонал пройшов медичний огляд перед прибуттям до Норвегії.

Слід нагадати, що ВПС США минулого року оприлюднили нову арктичну оборонну стратегію, спрямовану на посилення своєї присутності в регіоні та протидію загрозам з боку Росії та Китаю.

Раніше повідомлялося, що у Хабаровському краї Російської Федерації під час планового польоту зазнав аварії бомбардувальник Су-34.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях