Центр Гамалії створив технологію для оновлення вакцини при мутації COVID – 24 Новини

Центр Гамалії створив технологію для оновлення вакцини при мутації COVID

За словами голови Центру Олександра Гінцбурга, адаптувати вакцину можна буде за два дні

Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені Гамалії розробив технологію, яка дозволяє за два дні адаптувати вакцину для боротьби з мутаціями коронавірусу. Про повідомив “РИА Новости” директор центру Олександр Гінцбург.

За словами Гінцбурга, мова йде про технології на основі аденовірусних векторів. “За послідовністю спайк-білка зі зміненою первинною структурою буквально протягом доби синтезується нова послідовність, і на наступну добу вона вставляється вже у використаний вектор, і практично у вас генно-інженерна конструкція, яка дозволяє її використовувати в якості вакцинного препарату, готова”, — сказав Гінцбург.

Він зазначив, що з появою цієї технології постане питання регуляторики, тобто чи потрібно буде проводити всі фази випробувань нової вакцини чи ні. Нині це питання обговорюється, уточнив Гінцбург, зазначивши, що в деяких країнах дозволяється перевірити препарат на обмеженій вибірці до 100 осіб. “Якщо він дає такий же адекватний захисний ефект, але вже проти нового штаму, запускати його відразу ж можна в масове виробництво. Сподіваюся, найближчим часом аналогічні акти будуть прийняті і у нас”, – пояснив Гінцбург.

У серпні 2020 року МОЗ зареєструвало першу в Росії вакцину проти Covid-19, розроблену Ніцем імені Гамалії. Вона отримала назву “Супутник V”. Вакцина створена на платформі аденовірусних векторів людини, зараз проходять постреєстраційні випробування препарату, які планується закінчити до середини червня.

Багато країн вперше повідомили про мутації коронавірусу восени минулого року. Зокрема, тоді новий штам коронавірусу виявили у Великобританії. Влада повідомила, що він є на 70% більш заразним, ніж його попередня версія. У зв’язку з цим багато країн припинили авіасполучення з країною, Росія оголосила про припинення польотів 22 грудня, зараз воно продовжено до середини квітня.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях