У Білорусі підняли штрафи за участь у протестах до 1 100 доларів – 24 Новини

У Білорусі підняли штрафи за участь у протестах до 1 100 доларів

У разі повторного правопорушення стягнення зросте до 2225 доларів.

У Білорусі з 1 березня запрацював оновлений Кодекс про адміністративні правопорушення, який суттєво посилив покарання для протестувальників. Про це повідомляє Tut.by.

Відповідно до нового документа, за участь у незаконних акціях протесту правопорушники платитимуть до 2 900 білоруських рублів (1 112 доларів). У разі повторної участі мітингарі будуть оштрафовані до 5 800 білоруських рублів (2 225 доларів).

Окрім цього, зросли і терміни адміністративного ув’язнення за повторну участь в незаконних акціях протесту — до 30 діб. Також протестувальників каратимуть відбуванням “громадських робіт”. Їх будуть встановлювати на термін від 8 до 60 годин.

Ще в Білорусі запровадили і нові штрафи за непокору поліцейським, носіння забороненої символіки (зокрема і біло-червоно-білого прапора), а також штрафуватимуть батьків дітей, які беруть участь у протестах.

Раніше повідомлялося, що білоруський суд визнав винним Геннадія Шутова, який 11 серпня отримав вогнепальне поранення в голову під час протестів у Бресті. Він став третьою офіційно визнаною жертвою придушення протестів 9-12 серпня 2020 року. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях