У Китаї археологи знайшли крем для обличчя віком 2700 років – 24 Новини

У Китаї археологи знайшли крем для обличчя віком 2700 років

У Китаї археологи виявили горщик із кремом для обличчя, вік якого оцінюється в 2700 років. Про це повідомляє Archaeometry.

Зазначається, що прикрашений бронзою горщик був розміщений у могилі стародавнього китайського дворянина. Біля узголів’я його труни дослідники знайшли бронзовий посуд, який часто знаходили в гробницях високопоставлених осіб. При цьому кришка була закрита, а при відкритті банки було виявлено близько 6 грамів жовтувато-білих грудок.

Ці грудочки виявилися кремом, який був виготовлений із тваринного жиру і форми карбонату кальцію, яка називається “місячне молоко”. Вчені припускають, що його присутність в жирах мала відношення до “культу печери даоської школи”.

Відомо, що карбонат кальцію добре вбирає піт і жир, тому його наявність могла надавати крему матуючого ефекту. У той період історії Китаю було  популярним відбілювання шкіри, з чим також справляється пастоподібний карбонат кальцію. Тому вірогідно, що “місячне молоко” використовувалося завдяки косметичним та містичним властивостям.

При цьому кришка горщика допомогла зберегти тваринні жири. Як виявилося, вони були отримані від жуйних тварин, таких як корова. За словами вчених, ці корови могли бути одомашненій вирощені на дієті з проса, що важливо для розуміння сільського господарства того часу. А в кремі тваринний жир міг використовувався через зволожуючі властивості.

Відкриття вважають великим проривом в області ранньої косметичної індустрії в Китаї і є найбільш раннім свідченням використання коров’ячого жиру в стародавній китайській косметиці. Також важливим є те, що крем був виявлений, швидше за все, в могилі чоловіка, адже в той час найчастіше  описувалися жінки, які використовували косметику.

Нагадаємо, нещодавно в Ізраїлі дослідники виявили фрагмент тканини з фіолетовою фарбою, якою користувалися за часів правління біблійного царя Давида. В країні вперше знайшли настільки старий текстиль.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях