У Китаї блокуватимуть трансляцію Оскара, – ЗМІ – 24 Новини

У Китаї блокуватимуть трансляцію Оскара, – ЗМІ

Все через представлений там фільм про протести у Гонконзі

Китайська влада дала розпорядження місцевим медіа максимально обмежувати новинне покриття церемонії вручення Оскара цього року через присутність в одній з номінацій фільму про протести в Гонконзі. Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, китайським медіа рекомендували не транслювати церемонію вручення кінопремії Оскар у режимі реального часу і мінімізувати висвітлення церемонії в цілому.

Зокрема, причиною цього стала номінація в жанрі “Кращий документальний короткометражний фільм” картини про гонконгські протести 2019 року “Не розділяй” (Do Not Split).

Крім того, потенційним володарем статуетки за кращий фільм критики називають американського режисера китайського походження Хлою Чжао з фільмом “Земля кочівників” (Nomadland), яка критикувала КНР в одному з інтерв’ю 2013 року.

Як відомо, в Гонконзі вже тривалий час періодично протестують проти намірів китайської влади придушити громадянські свободи міста.

Як повідомлялося, колишня британська колонія, Гонконг, повернулася до складу Китаю 1 липня 1997 з умовою, що протягом 50 років там зберігатиметься капіталістичний лад і принцип “Гонконгом керують гонконгці”. Материковий Китай останнім часом дедалі більше наступає на демократичні права на цій території.

Новини за темою: Українська стрічка про Донбас не потрапила до номінантів “Оскара”: Опубліковано шорт-лист кінопремії

Раніше американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала шорт-лист в усіх номінаціях кінопремії “Оскар-2021”. Ознайомитись зі списками можна за посиланням.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях