У Польщі посилюють локдаун: У країні другий день понад 30 тисяч COVID-хворих – 24 Новини

У Польщі посилюють локдаун: У країні другий день понад 30 тисяч COVID-хворих

Будуть зачинені господарчі та меблеві магазини, салони краси та дитсадки

У Польщі із 27 березня по 9 квітня посилюють дію раніше введеного локдауну через стрімке збільшення нових випадків захворювання на коронавірус. Про це повідомляє Radio Zet. 

“Ми повинні водночас боротися за здоров’я, життя поляків і за робочі місця. У лютому, коли це можна було дозволити, ми послабили деякі галузі, сьогодні ми повинні знову посилити обмеження, щоб розірвати ланцюг інфекцій,” – заявив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

Відтак, польська влада прийняла рішення про заборону роботи терміном на 2 тижні такі об’єкти:

  • магазини товарів для дому та меблеві магазини;
  • салони краси, перукарні;
  • дитячі садки і ясла;
  • спортивні заклади.

Окрім цього, діятимуть обмеження на богослужіння. Зокрема, із 27 березня по 9 квітня в церквах може перебувати максимум 1 людина на 20 кв.м. на відстані не менше 1,5 метра від іншої особи. 

Також уряд рекомендував структурам перевести своїх працівників на дистанційну форму роботи. 

“На сьогодні всі рішення, навіть важкі, абсолютно необхідні, щоб контролювати цю хвилю, щоб через два-три тижні було чітко видно, що ми перебуваємо в іншій, кращій тенденції”, – пояснив Моравецький. 

За його словами, у протилежному випадку може спостерігатися невтішна тенденція критичного заповнення лікарняних ліжок COVID-хворими. 

Як повідомив міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський, наразі у медичних закладах перебуває 27 тисяч інфікованих на коронавірус. 

Нагадаємо, що у Польщі із 20 березня запровадили загальнонаціональний локдаун. Він передбачав закриття театрів, торгових центрів, кінотеатрів, готелів, басейнів. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях