У Росії підвищать у чотири рази штрафи за непокору силовикам – 24 Новини

У Росії підвищать у чотири рази штрафи за непокору силовикам

Ткож за це може загрожувати 15 діб арешту чи громадські роботи.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який вносить поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення в країні. Відповідний документ оприлюднено на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Таким чином у Росії посилюється покарання за непокору співробітникам правоохоронних органів, зокрема на мітингах. За це правопорушення доведеться сплатити штраф від 2 до 4 тисяч рублів замість 500-1000 рублів раніше. Також крім штрафу та арешту на строк до 15 діб за непокору силовикам запроваджується нове покарання у вигляді громадських робіт на строк від 40 до 120 годин.

Водночас штраф за повторне таке порушенні виріс із 5 до 10-20 тисяч рублів. Крім цього та арешту на строк до 30 діб за це зможуть покарати обов’язковими роботами на строк від 100 до 200 годин.

Нові зміни запровджують й покарання за порушення при фінансуванні масових акцій. У Росії громадянам за це загрожуватиме штраф у вигляді 10-20 неоподатковуваних мінімумів або до 40 годин обов’язкових робіт, тоді як посадовим особам – 20-40 неоподатковуваних мінімумів, а юридичним особам – від 70 до 200 таких мінімумів.

Також за перерахування коштів на масову акцію від особи, яка не має права це робити, громадянам доведеться заплатити від 10 до 15 тисяч рублів, посадовим особам – 15-30 тисяч рублів, а юридичним особам – 50-100 тисяч рублів.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ України закликало світ запровадити механізми тиску на Російську Федерацію, зокрема ввести санкції через силове придушення мирних протестів. У дипвідомстві наголосили, що такі дії не можуть залишатися без відповіді з боку міжнародного співтовариства.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях