У Росії заявили про готовність забезпечити “Супутником V” весь світ – 24 Новини

У Росії заявили про готовність забезпечити “Супутником V” весь світ

Глава Центру імені Гамалеї, який розробив вакцину від коронавірусу “Супутник V”, Олександр Гінцбург заявив, що Росія може забезпечити даним препаратом весь світ. Про це він розповів в інтерв’ю “Известиям”.

За його словами, це стало можливим завдяки безпрецедентній для світу системі збору даних про клінічне застосування вакцин, створеної “завдяки МОЗ Росії під особистим контролем міністра Михайла Мурашка”.

“Спочатку, коли ми створили наш препарат, особисто мені було ясно, що скільки б держава грошей не дала, я не зможу створити виробництво, яке може забезпечити всю країну. А зараз плани, м’яко кажучи, вже ширше. Нас запитують: а весь світ можете забезпечити? Ми відповідаємо: можемо. Сьогодні ми хочемо поставити “Супутник” ще в 50 держав”, — поділився планами Гінцбург.

Вчений додав, що якщо зараз змусити всю “світову фарму” випускати тільки вакцину від коронавірусу, то за рік можна випустити від сили 15 відсотків препарату, яким потрібно вакцинувати 7,5 мільярда чоловік. Також він заявив, що відразу було зрозуміло, що треба завантажувати всі потужності країни. “Відразу об’єдналися і стали працювати разом”, — уклав Гінцбург.

Нагадаємо, раніше у Німеччині закликали Єврокомісію почати закупівлі ” супутника V”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях