У Румунії виявили нову мутацію коронавірусу SARS-CoV-2 – 24 Новини

У Румунії виявили нову мутацію коронавірусу SARS-CoV-2

Цей штам вірусу раніше виявили також в Японії, Індонезії та Бразилії

У Румунії науковці виявили новий штам коронавірусу E484K, що є мутацією “британського” штаму і може знижувати ефективність вакцин. Про це повідомляє NewsMaker. 

Згідно з повідомлення, новий варіант коронавірусу, що поєднує характеристики як “британського” штаму B1.1.7, так і мутацію E484K, яка може знижувати ефективність вакцин від коронавируса, виявили під час тесту на основі секвенування в університеті імені Штефана чел Маре.

Зразок належав пацієнту, який перебував у лікарні швидкої допомоги міста Сучава і останнім часом не відвідував Британію.

Як зазначили в університеті, в лютому у Великій Британії, окрім “британського”, “південноафриканського” і “бразильського” штамів відкрили новий вид мутації вірусу – E484K.

Наразі в Британії цей штам вірусу виявили у 43 осіб, але вчені стурбовані тим, що він, відповідно до дослідження, допомагає вірусу вислизати від імунної відповіді і може знижувати ефективність застосовуваних вакцин.

Нагадаємо, раніше в Африканському центрі з контролю і профілактики (Africa CDC) захворювань заявили про виявлення нового варіанту коронавірусу SARS-CoV-2, що може мати до 40 мутацій.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях