У США до 30 тисяч компаній зазнали хакерських атак через вразливість Microsoft – 24 Новини

У США до 30 тисяч компаній зазнали хакерських атак через вразливість Microsoft

Також постраждали десятки тисяч організацій в Азії та Європі.

Від 20 тис. до 30 тис. американських організацій зазнали хакерських атак, через недоліки програмного забезпечення для електронного листування – Microsoft Corp. Про це повідомляє Reuters.

За словами речниці Білого дому Дженніфер Псакі, мова йде про “серйозну вразливість”, яка продовжує становити загрозу.

Окрім компаній у США, також постраждали десятки тисяч організацій в Азії та Європі.

Своєю чергою, компанія Microsoft відмовилася коментувати масштаби проблеми, але заявила, що співпрацює з державними установами та охоронними компаніями з метою надання допомоги постраждалим.

Крім того, стало відомо, що кібератака на сервери поштових скриньок Exchange Server відбулася 2 березня. Хакери намагалися отримати інформацію від дослідників інфекційних захворювань, юридичних фірм, ВНЗ, неурядових установ, аналітичних центрів та інших організацій.

Microsoft звинуватила в атаці китайське хакерське угруповання Hafnium. Однак, в уряді Китаю заявили, що країна не має стосунку до вищезазначених незаконних дій.

Раніше повідомлялося, що українські фахівці з кіберзахисту фіксують атаки російських хакерів на держустанови та стратегічні підприємства із застосуванням нового механізму, який раніше не застосовували. Масованих DDoS-атак зазнали сайти СБУ, РНБО, а також низка ресурсів сектора безпеки.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях