У США не виключають, що AstraZeneca надала застарілі і неповні дані про випробування вакцини – 24 Новини

У США не виключають, що AstraZeneca надала застарілі і неповні дані про випробування вакцини

AstraZeneca повідомила, що клінічні випробування вакцини в США, Перу і Чилі показали, що препарат повністю запобігає важким формам захворювання Covid-19, а також на 79% захищає від захворювання, супроводжуваного симптомами

Компанія AstraZeneca могла опублікувати застарілі і неповні дані про ці випробування. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на американську незалежну раду з моніторингу даних і безпеки.

Повідомляється, що Рада експертів, що займається розглядом даних по вакцині AstraZeneca, висловила стурбованість Національному інституту алергії та інфекційних захворювань при МОЗ США, вказавши, що AstraZeneca “могла надати неповний огляд даних про ефективність”, а в оприлюднені дані про клінічні дослідження включали “застарілу інформацію”.

Нагадаємо, напередодні AstraZeneca повідомила, що клінічні випробування вакцини в США, Перу і Чилі показали, що препарат повністю запобігає важким формам захворювання Covid-19, а також на 79% захищає від захворювання, супроводжуваного симптомами.

У компанії також вказали, що незалежна рада експертів “не виявила приводів для занепокоєнь, пов’язаних із застосуванням вакцини”. За її даними, фахівці не виявили “підвищеного ризику тромбозу або випадків, пов’язаних з тромбозом”.

Раніше через виникнення тромбів в кровоносних судинах у деяких щеплених людей кілька країн ЄС призупинили використання вакцини AstraZeneca. Це Данія, Австрія, Естонія, Литва, Люксембург, Латвія та Кіпр. Норвегія, яка не є членом ЄС, також призупинила використання вакцини AstraZeneca. До того ж у Норвегії трьох медиків госпіталізували з тромбами. Також призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca Болгарія, Таїланд, Румунія, Німеччина, Франція та Італія, а в Хорватії після щеплення вакциною AstraZeneca померла жінка.

Разом з тим 22 березня повідомлялося, що відразу в декількох європейських країнах впала довіра до вакцини проти коронавірусу від британсько-шведського фармконцерну AstraZeneca. У Німеччині, Франції, Іспанії, Італії більшість жителів вважають препарат небезпечним.

Але пізніше Європейське агентство з контролю медикаментів схвалило подальшу вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca, оскільки регулятор не виявив можливість збільшення ризику тромбозу від застосування вакцини

За даними компанії AstraZeneca, до теперішнього моменту її вакцину від COVID-19 отримали 17 млн осіб в країнах ЄС і у Великобританії.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях