У США призупинили продажі зброї Саудівської Аравії та ОАЕ – 24 Новини

У США призупинили продажі зброї Саудівської Аравії та ОАЕ

Нова адміністрація країни переглядає раніше схвалені Трампом угоди, які стосуються зброї

Адміністрація президента США Джо Байдена ввела тимчасову заборону на продаж озброєнь Об’єднаним Арабським Еміратам (ОАЕ) і Саудівській Аравії. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, помічники Байдена “проводять оцінки транзакцій з постачання зброї на мільярди доларів”, які були схвалені при попередньому президентові США Дональду Трампу. Розглядаються, зокрема, угоди з продажу Саудівської Аравії високоточних боєприпасів і винищувачів п’ятого покоління F-35 ОАЕ. 

Американські чиновники заявили, що для нової адміністрації немає нічого незвичайного в тому, що вона перевіряє продаж зброї, затверджену попередниками, і що, незважаючи на паузу, багато угод, ймовірно, в кінцевому підсумку будуть реалізовані.

“Відповідно до передвиборчих обіцянок Байдена Вашингтон прагне забезпечити, щоб американська зброя не використовувалася для продовження військової кампанії під керівництвом Саудівської Аравії в Ємені, де його конфлікт з хуситами, що підтримують Іран, призвів до загибелі тисяч мирних жителів і голоду”, – йдеться в повідомленні. 

 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях