У США розробили робота, який шукає заховані речі з допомогою радіохвиль – 24 Новини

У США розробили робота, який шукає заховані речі з допомогою радіохвиль

Він може знаходити об’єкти попри перешкоди

У США дослідники із Массачусетського технологічного інституту розробили робота RF-Grasp, який завдяки радіохвилям може виявляти предмети, заховані за стінами. Про це повідомляє The Next Web. 

Як зазначається, система RF-Grasp, використовує радіохвилі, щоб знаходити предмети поза зоною видимості камер робота. Зокрема, це може допомогти складським роботам діставати замовлення клієнтів або інструменти, які опинилися за перешкодами. 

При цьому додається, що у порівнянні із видимим світлом та інфрачервоним випромінюванням, радіочастотні сигнали (RF-сигнали) можуть проходити скрізь картонні коробки, дерев’яні стіни, пластикові кришки та кольорове скло.

Принцип роботи системи полягає у декількох процесах. Наприклад, вона спершу розпізнає RF-тег об’єкта, щоб визначити його місцезнаходження. а потім визначає оптимальний шлях навколо перешкод для досягнення предмета. Коли робот наближається до об’єкта, комп’ютерний зір забезпечує більш точні вказівки.

За словами дослідників, винахід виконував завдання, рухаючись приблизно вдвічі менше, ніж аналогічні роботи, оснащені лише камерою.

Нагадаємо, раніше американські вчені винайшли робота-черепаху. Він працює на стиснутому повітрі та не потребує електроенергії. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях